fbpx

Ανοιχτή Επιστολή Γιώργου Κουράση για τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου.

Γιώργος Κουράσης

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Όταν το 2014, το γενικότερο αντιμνημονιακό κλίμα των ανέξοδων υποσχέσεων και των επικίνδυνων ακροβασιών, επηρέαζε μοιραία και το εκλογικό αποτέλεσμα στο Χαλάνδρι, δώσαμε μια υπόσχεση στους συμπολίτες μας. Ο συνδυασμός μας, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα πολιτευόταν με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και μόνο. Με αξιοπρέπεια και ανυστερόβουλα θα στηρίζαμε κάθε ενέργεια του Δήμαρχου Ρούσσου και της Διοίκησής του, που θα είχε θετικό για το Χαλάνδρι, πρόσημο. 

Ερχόμαστε σήμερα, 5 χρόνια μετά, στον απολογισμό της δικής μας θητείας, να κοιτάξουμε στα μάτια τους συμπολίτες μας και να τους πούμε πως εκτελέσαμε μέχρι κεραίας την υπόσχεση αυτή, η οποία για εμάς ήταν καθήκον. 
Οι υστερίες και οι ακρότητες, που αντιμετωπίσαμε από την Παράταξη του κυρίου Ρούσσου, στα χρόνια που ήταν ελάσσων Αντιπολίτευση, οι ανύπαρκτες συγκλίσεις εκ μέρους τους, ακόμη και στα αυτονόητα, οι επαναστατικές γυμναστικές, που οργάνωναν μετά από κάθε παρέλαση, οι στοχοποιήσεις επαγγελματιών της πόλης μας και η στήριξη “ακτιβιστικών” κατά την άποψή τους ενεργειών ήταν για την Παράταξή μας ο οδικός χάρτης, του πως ΔΕΝ θα αντιπολιτευτούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνέπεια που επιδείξαμε απέναντι στους συμπολίτες και την πόλη μας, οι συναινετικές πρωτοβουλίες, που αναλάβαμε όλη αυτή την περίοδο, όσο και αν ο Δήμαρχος Ρούσσος προσπάθησε να ακυρώσει, κρίνοντας “εξ’ ιδίων τα αλλότρια”, είναι τα υγιή στοιχεία που θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα όλων μας.

Την 26η Μαΐου ζητάμε την ψήφο των Χαλανδραίων. 

Θέλουμε να αναδείξουμε την ευπρέπεια, την ομαλή λειτουργία των θεσμικών οργάνων του Δήμου, να αναδείξουμε τον πολιτικό πολιτισμό, ο οποίος τα τελευταία χρόνια μοιάζει να απουσιάζει από το Χαλάνδρι.

✔️ Θέλουμε να αποδείξουμε, πως η δουλειά που κάναμε 3,5 χρόνια στο Δήμο, σε μια προβληματική, «ελέω» Καλλικράτη, περίοδο στο ξέσπασμα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης (2011-2014), έφερε αποτελέσματα πάνω στα οποία η επόμενη Διοίκηση στήριξε τη χρηματοδότηση του αφηγήματός της, ένα αφήγημα πενιχρό, εάν συνυπολογιστούν οι ανάγκες της πόλης και η «προίκα» που τους παραδώσαμε.

✔️ Θέλουμε να αφήσουμε το ισχυρό μας αποτύπωμα στην πόλη. Με έργο ανάλογο του «οικονομικού θαύματος» που η παράταξή μας κατέθεσε. Ένα κοπιώδες έργο ικανών ανθρώπων αποτέλεσμα του οποίου ήταν 13 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό, πλήρως εξυπηρετούμενες υποχρεώσεις χωρίς νέο δανεισμό και διευρυμένη βάση εσόδων, ώστε να διασφαλίζεται η μελλοντική βιωσιμότητα του Δήμου. 

✔️ Θέλουμε πέραν από την «απλή διαχείριση» της καθημερινότητας που είναι αυτονόητη, όπως έκανε η Διοίκηση Ρούσσου, που είναι τώρα πλέον εφικτή με το νέο προσωπικό να προχωρήσουμε σε τομείς και ρήξεις ώστε να αλλάξουμε τη μορφή της πόλης και τη ζωή των Χαλανδραίων προς το καλύτερο. 

✔️ Θέλουμε να δώσουμε λύσεις στο κυκλοφοριακό που βρίσκεται στην κορυφή των προβλημάτων του Χαλανδρίου. Έχουμε τις μελέτες, τα εργαλεία αλλά και την ισχυρή βούληση, να ανασάνει η επιβαρυμένη πόλη μας.

✔️ Θέλουμε να προτάξουμε την ασφάλεια του πολίτη, την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των δημοτών με άρτια Δημοτική Συγκοινωνία, την καλά φωτισμένη πόλη, αλώβητη από φυσικές καταστροφές.

✔️ Αλλά κυρίως θέλουμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στα παιδιά μας. Στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για όλες τις οικογένειες, τα σχολεία ασφαλή και λειτουργικά σε όλες τις γειτονιές, τους άνεργους νέους μας και εκείνους που θέλουν στήριξη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας.

✔️ Θέλουμε ένα Χαλάνδρι παραγωγικών θέσεων εργασίας κι όχι ένα Χαλάνδρι επιδομάτων – βοηθημάτων.

✔️ Θέλουμε τη μέγιστη απορρόφηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, επενδυτικού χαρακτήρα, κάτι που έλειψε δραματικά από τη διοίκηση Ρούσσου, προφανώς λόγω ιδεοληψίας. Θα αναζητήσουμε και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης, εκμεταλλευόμενοι και το νέο τοπίο που θα δημιουργηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια. 

Με το βλέμμα στα παιδιά μας, πιο ώριμοι, πιο εξωστρεφείς, πιο ουσιαστικοί, προσθέτουμε στην εμπειρία και τη γνώση, την ορμή και το κέφι για το αύριο της πόλης μας. 

Την 26η Μαΐου διεκδικούμε την επιστροφή μας στη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου!

Χαλάνδρι Σε Δράση… Με το βλέμμα στα παιδιά μας!

📍 Κατσουλιέρη 1 & Α. Γκίνη, Χαλάνδρι
🌐 www.halandrisedrasi.gr
📧 info@halandrisedrasi.gr
📞 210 6898 358

#HalandriSeDrasi#GiorgosKourasis

Leave a Reply

Your email address will not be published.